Akkurat som navnet tilsier så er Linerless Label en etikett uten bakpapir. Sammenlignet med en tradisjonell etikett fjernes 100% av ressursene som går med til å produsere og håndtere et bakpapir, mens lim- og silikonforbruket reduseres med opptil 80%. Dette gir en rekke fordeler med tanke på miljø og økonomi, men også rent praktisk. 

Etikettløsningen ble opprinnelig utviklet av Skanem UK, og i 2003 var fiskematprodusenten Lofoten den første norske produsenten som fikk ta dem i bruk. Linerless-produksjonen ble flyttet til norsk jord i 2005, og etterspørselen lar seg ikke stoppe.

Last ned gratis sjekkliste: 21 viktige kartleggingspunkter for etikettene dine

Linerless-etikettene trykkes fortløpende på rull – uten mellomrom mellom hver enkelt etikett. Rullen blir kuttet opp til etiketter og påført ønsket produkt i en egen Linerless-applikator som er enkel å plassere på produksjonslinjen. Påføring på produkt foregår derfor sømløst og helt uten restavfall. 

Etikettene kan produseres på både papir og plast, i en rekke størrelser, med en tykkelse fra 120my til 250my. Det vil si fra en opplevelse av ordinært papir til mer en kartongfølelse.

Linerless Labels kommer i en rekke ulike formater: 

  • Toppetikett
  • Topp/Sideetikett
  • Topp/Side/Bunnetikett
  • Heldekkende etikett
  • Delvis heldekkende etikett

Linerless Labels etiketter uten bakpapir

 

Internasjonalt har Linerless-etiketter vært populære i mange år alleredeNå ser vi at etiketter uten bakpapir også øker i land som Norge og Sverige, og det er det spesielt 6 grunner til. 

#1: Bedre for miljøet

Ved bruk av Linerless-etiketter fjernes det tradisjonelle bakpapiret og lim- og silikonforbruket reduseres med opptil 80%. For deg som produsent betyr det at avfallsmengden reduseres betraktelig i forbindelse med applikasjon, og at vi som leverandør har hatt et lavere materialforbruk ved fremstillingen av etikettene dine.

#2: Bedre profilering i butikkhyllene

Det er flere kommersielle fordeler ved Linerless-etiketter. I formatet «topp/side/bunn» gir de produktet en større profileringsflate og bedre synlighet fra ulike synsvinkler i butikkhyllen. Her kan du som produsent velge å designe samtlige sider like, eller fylle etiketten med triggende informasjon og design – på et større område enn før.

#3: Større fleksibilitet

Linerless egner seg godt til ulike kampanjer som «2-for-1», «twin-packs» eller «bundles». Det er da etiketten i seg selv holder produktene sammen, og enkelte Linerless-formater kan også brukes som en bærehank.

#4: Ypperlig for ferdigmat og ferskvare (ready-meals)

Linerless kan brukes til et stort utvalg produkter, men det er først og fremst innenfor ferdigmat og ferskvare at denne type etiketter benyttes. Linerless bidrar til å effektivisere og automatisere pakkeprosessen og gjør det enklere å følge de strenge emballasjekravene for fremstilling av ferdigmat og ferskvare.

#5: Bedre på skinpacks

Skinpacks er en ypperlig emballasje til ferskvare. Samtidig er det en kjent sak at selvklebende etiketter møter på utfordringer når de festes til skinpacks. De krøller seg lett rundt produktet, og reduserer både lesbarhet og profilering.

En Linerless-etikett kan derimot festes med spesifiserte limsoner på utvalgte deler av produktet. Dermed legger etiketten seg jevnere rundt emballasjen, og tilfører samtidig et mer eksklusivt preg på produktet.

#6: Mer effektiv og kostnadsbesparende

En Linerless-applikator settes inn på produksjonslinjen din, og bidrar til å automatisere og effektivisere pakkeprosessen. Dette frigjør kapasitet i forbindelse med pakking, reduserer kostnader til emballasje og bedrer emballasjens miljøavtrykk. En Linerless-applikator kan i tillegg leveres som en «duo», slik at den kan produsere fortløpende – uten stans – også i forbindelse med rullskifte.

LINERLESS LABELS KORT OPPSUMMERT:

  • Etiketter uten bakpapir
  • Redusert lim- og silikonforbruk
  • Utviklet av Skanem i 2002
  • Store miljø- og økonomigevinster

LAST NED E-BOK MED SJEKKLISTE: 21 viktige kartleggingspunkter for dine etiketter